Fremkomsten af den digitale journalist er et svar på den øgede efterspørgsel efter nyhedsindhold, der er mere personligt og relevant for publikum.

For at kunne følge med efterspørgslen efter nyhedsindhold skal journalister kunne producere mere indhold på kortere tid. For at gøre det vender de sig mod digital journalistik, da det giver dem mulighed for at producere artikler og historier hurtigere og med færre ressourcer.

Hvad er fremkomsten af den digitale journalist?

Med fremkomsten af sociale medier og internettet har der været en vækst i falske nyheder og en stigning i antallet af mennesker, der søger pålidelige nyhedskilder.

Den digitale journalist er en person, der fokuserer på at producere indhold af høj kvalitet til onlinepublikationer. De skal ikke kun være eksperter i journalistik, men også have færdigheder inden for design, webudvikling, SEO, social media marketing og kodning.

Fremskridt inden for journalistik og dens indvirkning på langformede historiefortællinger

Journalister står over for udfordringen med at konkurrere med sociale medier og andre online platforme om publikums opmærksomhed.

Fremskridtene inden for journalistikken har givet anledning til historiefortælling i lang form. Den traditionelle måde at fortælle en historie på er ikke længere nok til at fange læserens opmærksomhed. Journalister bruger nu multimedier, datavisualisering og interaktive elementer til at fortælle deres historier på nye måder.

Et godt eksempel på dette er "The Story Behind"-serien af The New York Times, som bruger datavisualisering og interaktive elementer til at fortælle læserne om tilblivelsen af en film eller et album.

The Future of Narratives and Investigative Journalism

Undersøgende journalistik er ikke et nyt begreb. Det har eksisteret i århundreder og er processen med at afsløre information, der kan være skjult for offentligheden. Journalister har traditionelt stolet på deres intuition, efterforskningsevner, forskning og kilder for at finde disse skjulte historier. Men med teknologiens fremskridt har undersøgende journalistik antaget en ny form – Narratives.

Læs om senge online på www.senge.dk.

Fortællinger er historier fortalt ved hjælp af data i modsætning til kun ord og billeder. De er skabt af journalister, der kan bruge datavisualiseringsværktøjer til at fortælle historier om ting som klimaforandringer, korruption eller sundhedsvæsen på en måde, der er let at forstå for læseren.

Fremtiden er lys for digitale journalister og historiefortællere

Digitale journalister og historiefortællere er mediebranchens nye gatekeepere. De har et stort ansvar for at levere nyhederne til publikum og sørge for, at de ikke er forkert informeret.

I denne digitale tidsalder ønsker forbrugerne at kunne finde ud af, hvad der sker på deres egne præmisser. De ønsker en personlig oplevelse, der passer til deres behov. Nyhedsorganisationer tilpasser sig dette ved at levere indhold i forskellige formater til forskellige platforme.

Fremtiden er lys for digitale journalister og historiefortællere, fordi folk altid vil have brug for information, og de vil altid have brug for information fra troværdige kilder, som kan give dem på en engagerende måde.